Καρδάμυλα

Πληροφορίες

Προστασία από Ανέμους
Υπάρχει προστασία από Νότιους και από μέτριους Βόρειους ανέμους.
Παροχές / Εξυπηρετήσεις – Χρεώσεις / Σχετικοί Κανονισμοί
Τα Pillars είναι σε φάση κατασκευής-ολοκλήρωσης.
Αποκομιδή Στερεών / Υγρών Αποβλήτων
Σε όλο το μήκος του λιμένα υπάρχουν καλαθάκια και κάδοι απορριμμάτων τα οποία περισυλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του δήμου.
Υπεύθυνη Υπηρεσία / Υπάλληλος Διαχείρισης Λιμένα

Η υπεύθυνη υπηρεσία είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271022770 & 2271023237
Fax: 2271040344
E-mail: ltxiou@otenet.gr

Γλίστρα μικρών Σκαφών
Υπάρχει
Αξιοθέατα
καρδαμυλα

Τα Καρδάμυλα βρίσκονται σε απόσταση 28 χιλιομέτρων απo την πόλη της Χίου, προς τα βόρεια. Τα Καρδάμυλα χωρίζονται σε δύο χωριά. Τα Άνω Καρδάμυλα είναι το παλαιό χωριό και απλώνεται στον απόκρημνο λόφο «Βουνό της Γριας». Το χωριό χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, τους στενούς του δρόμους τα σκυρόστρωτα σοκάκια του και τα σπίτια του που είναι χτισμένα κυρίως από πέτρα.

Το χαμηλότερο χωριό ονομάζεται Μάρμαρο κι απέχει 2 χιλιόμετρα από το ανώτερο χωριό. Το Μάρμαρο είναι χτισμένο στο εσωτερικό τμήμα της παραλίας και προστατεύεται από το μικρό νησάκι που καλείται και Νησί. Πολλά όμορφα αρχοντικά είναι κτισμένα από τους ναυτικούς και τους πλοιοκτήτες που έχουν προέλευση τα Καρδάμυλα.

Διακριτικό σημείο του Μαρμάρου είναι το άγαλμα του Ναύτη των Καρδαμύλων, που δημιουργήθηκε από το γλύπτη Απάρτη, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία του λιμανιού. Τα να περπατάς στους στενούς δρόμους του Μαρμάρου είναι μια ευχάριστη εμπειρία η οποία κάνει κάποιον να αισθάνεται την τυπική νησιωτική ατμόσφαιρα της Χίου. Στα Καρδάμυλα πέρα από τις όμορφες και καθαρές παραλίες, ο επισκέπτης μπορεί να δει τον αρχαίο οικισμό Σπήλια, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης και άλλες μικρές εκκλησίες που είναι γεμάτες από τις προσφορές των οικογενειών των ναυτικών.

 

Gallery