Οινούσσες

Πληροφορίες

Προστασία από Ανέμους
Τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα υπάρχει επαρκής προστασία.
Παροχές / Εξυπηρετήσεις – Χρεώσεις / Σχετικοί Κανονισμοί

Υπάρχουν pillars νερού και ρεύματος.


Αποκομιδή Στερεών / Υγρών Αποβλήτων

Σε όλο το μήκος του λιμένα υπάρχουν καλαθάκια και κάδοι απορριμμάτων τα οποία περισυλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του δήμου.

Υπεύθυνη Υπηρεσία / Υπάλληλος Διαχείρισης Λιμένα

Η υπεύθυνη υπηρεσία είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271022770 & 2271023237
Fax: 2271040344
E-mail: ltxiou@otenet.gr

Γλίστρα μικρών Σκαφών
Υπάρχει στον κεντρικό προβλήτα.
Ιδιαίτερες πληροφορίες για το λιμάνι
Είναι λιμάνι σύνδεσης Χίου-Οινουσσών. Έχει κατασκευαστεί νέο κρηπίδωμα προς παραλαβή και επιδιώκεται στο δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη να ενταχθούν και οι Οινούσσες.
Καφετέριες – Ταβέρνες κοντά ή εντός του λιμένα
Περιμετρικά του λιμένα Οινουσσών υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες σε ένα ευχάριστο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, με θέα το νησί της Χίου. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπέροχα ροφήματα, καθώς και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και φρέσκο ψάρι.
Αξιοθέατα
οινοθσσεσ

Ανατολικά της Χίου, απέναντι από την Λαγκάδα, βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών. Η όμορφη πόλη του νησιού, Αιγνούσα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα απότομο λόφο, αποτελείται από ψηλά παραδοσιακά και πολυτελή σπίτια, με στενά δρομάκια, πλακόστρωτα.

Το καλοκαίρι το νησί έχει πολλή κίνηση, αφού πολλοί Οινουσσιώτες έρχονται για διακοπές. Από τις Οινούσσες κατάγονται πολλές εφοπλιστικές οικογένειες.

Στο νησί υπάρχουν πολλές εκκλησίες και εξωκλήσια. Oι υπέροχες παραλίες, περιμετρικά του νησιού, σε συνδυασμό με την καθαρή θάλασσα, είναι δυνατά κίνητρα για κάποιον να επισκεφτεί το νησί.

 

Gallery